La Universitat de les Illes Balears presenta La chica que soñaba, de la companyia Cross Border; un espectacle de teatre fòrum participatiu en el qual el públic es converteix també en un dels factors de la representació. La protagonista de l’obra de teatre somia amb robots i amb equacions de Maxwell. Però podria haver somiat amb dirigir una empresa. O amb conduir cotxes de carreres. O amb ser discjòquei a grans festivals. En aquest sentit, l’obra posa damunt la taula algunes qüestions: com triar una professió?, com influeix el gènere en aquesta elecció? I la maternitat, una vegada que estam treballant? L’obra ens fa reflexionar respecte del que podem fer per la protagonista de l’obra i perquè aquesta no perdi la capacitat de somiar.
11-F
La representació de La chica que soñaba es fa amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, que es commemora cada 11 de febrer per tal de fer visible el treball de les dones que es dediquen a la ciència, eliminar el biaix de gènere dins l’àmbit STEM i fomentar les vocacions científiques entre els joves, en particular les de les nines, les adolescents i les al·lotes.
Amb aquests objectius, la Universitat de les Illes Balears –mitjançant la Unitat de Divulgació i Cultura Científica (UDCC-UIB)– organitza un acte de conscienciació el diumenge dia 11 de febrer a les 18 hores al Teatre Xesc Forteza de Palma. L’acte central consistirà en la representació de l’obra La chica que soñaba, un projecte escènic representat amb molt d’èxit a diferents llocs d’Espanya, per a fer visible la problemàtica de les dones a les carreres històricament masculinitzades –fonamentalment les científiques–, crear eines educatives i generar referents. A més de l’actuació de les actrius i actors de la companyia Cross Border, es comptarà amb el suport de la Companyia de Teatre de la UIB, que també participarà en l’espectacle.
Fixa artística
País: Espanya
Idioma: castellà
Gènere: teatre fòrum
Duració: 90 minuts
Públic: general / juvenil
Espai: teatre
Equip artístic:
Direcció, dramatúrgia i jocker: Lucía Miranda
Intèrprets: Lucía Rodríguez Miranda, Anahí Beholi, Angel Peraba, Elena Valero. 6 intèrprets del grup de teatre de la UIB
Escenografia i disseny gràfic: Javier Burgos
Vestuari: Paz Yáñez
Espai sonor: Nacho Bilbao
Ajudant de direcció: José Ortuño