“Som dona. I una entranyable calor m’abriga quan el món em colpeja. És la calor de les altres dones, d’aquelles que varen fer de la vida aquest racó sensible, lluitador, de pell suau i tendre cor guerrer”. Alejandra Pizarnik
El 2016 començam un procés de documentació sobre les dones artistes de la Generació del 27, Las Sinsombrero. Entre aquestes, Maruja Mallo, Marga Gil, María Teresa León, Concha Méndez o Rosa Chacel, part activa en l’agitació cultural i la modernització social de l’Espanya dels anys 20 i 30, però silenciades pel franquisme després de la Guerra Civil. El que va començar com una recerca va acabar essent el punt de partida de Mucha muchacha, centrada en els conceptes d’empoderament, determinació, veu, participació, llibertat i cooperació.
Mucha muchacha vol parlar de l’ara, de com ens sentim dins aquest temps. Esmentant Rowlands (1997), la nostra creació recolza en les tres formes d’empoderament: “El poder per a, el poder amb i el poder des de dins”. El nostre repte en aquest sentit és expressar-nos a partir de la dansa contemporània i de la dansa espanyola, però posant-les en crisi per la seva capacitat de transformació i de diàleg amb les altres arts.
Mucha Muchacha és una obra de dansa de l’ara, una declaració d’intencions sobre el moviment, la comunitat, la feminitat i el ritu.
Durada: 70 min